Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Draai privatisering nutsbedrijven terug'

  •  
25-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1000 keer bekeken
  •  
nuon.jpg
Energiebedrijven extra kwetsbaar door gedwongen splitsing ... Eneco-topman: Nutsbedrijven zouden terug moeten onder Nederlands bestuur
De problemen bij energieleverancier Nuon zijn een negatief gevolg van de privatisering van nutsbedrijven. Dat zegt Eneco bestuursvoorzitter Jeroen de Haas in een interview met NRC Handelsblad. Volgens De Haas is de privatisering haar doel voorbij geschoten en zijn energiebedrijven nu extra kwetsbaar geworden, door de gedwongen splitsing in productiebedrijven die verkocht zijn, en de netwerken die de overheid nog in bezit heeft.
De Haas roept de overheid op haar verantwoordelijkheid te nemen opdat energiebedrijven geen speelbal worden in de handen van investeerders. De betaalbaarheid, zekerheid en duurzaamheid van de energievoorziening zou daarmee namelijk in het geding zijn.
3375501970_343fb9027d_b
NRC Handelsblad schrijft:
De overheid moet op haar schreden terugkeren en voorwaarden scheppen om productiebedrijven en netwerken weer bij elkaar te brengen, onder eigen Nederlands bestuur, aldus De Haas.
Woensdag werd bekend dat onderdelen van Nuon te koop zijn gezet door het Zweedse moederbedrijf Vattenfall.
cc-foto: Daan M

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.