108

Draghi wil meer macht naar Brussel

Europa moet gaan over de Nederlandse hypotheekrenteaftrek, de arbeidsmarkt, het concurrentievermogen, de bureaucratie en afspraken over de interne markt

Brussel moet linksom of rechtsom meer macht krijgen. Dat is de enige manier om de toekomst van de euro te waarborgen en de crisis definitief achter ons te laten.

Dat zegt president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank in een interview met de Telegraaf. Hij vindt dat Europa iets te zeggen moet krijgen over bijvoorbeeld de Nederlandse hypotheekrenteaftrek, de arbeidsmarkt, het concurrentievermogen, de bureaucratie en afspraken over de interne markt. Wat Draghi betreft kan economisch beleid niet louter een nationale aangelegenheid zijn en moet er nog meer eensgezinde richting in dat beleid komen:

Het is goed dat er strengere begrotingsregels zijn en een bankenunie. Maar daarmee zijn we er nog niet. Er is nog meer nodig om er een perfecte monetaire unie van te maken.

Draghi begrijpt dat Nederlanders zich zorgen maken dat zij opdraaien voor de fouten van Zuid-Europa, maar hij bepleit solidariteit. Dat betekent dat de Europese rente laag is om het zuiden te helpen. Uiteindelijk moet het noorden daar ook voordeel van krijgen.

CC-foto: European Union 2013 – European Parliament

Geef een reactie

Laatste reacties (108)