16

&… Drastische bezuinigingen slik je niet zomaar even weg

Turkse hackers vallen Piet Paulusma aan. Assange mag in UK blijven. Vrouwelijke bazinnen blijken de grootste pesters en Zwitserse leraar ontslagen vanwege schunnige grappen in Auschwitz

Meer nieuws van vandaag


– Kun je hardwerkende Italianen wel om een opoffering vragen als de regering van je land er een potje van heeft gemaakt? De Italiaanse minister van Welzijn Elsa Fornero krijgt het woord niet over het lippen en barstte in huilen uit toen zij een omvangrijk pakket aan bezuinigingen aankondigde.

– Zweden zal voorlopig nog even moeten wachten. Assange heeft van de Engelse Hoge Raad toestemming gekregen om zijn uitlevering naar Zweden aan te vechten. 

– Weerbericht gemist? Dat kan kloppen. De Turkse hackers genaamd 1923 Turk zijn begonnen met het bekladden van duizenden Nederlandse sites. Onder meer Wikileaks.nl en de site van weerman Piet Paulusma zijn het slachtoffer.

– Zelfs nu ze er niet meer is, zal art deco uit de jaren vijftig hoogtij vieren. Een Brits modehuis voor sportkleren gaat een deel van de Amy Winehouse kledingcollectie verkopen ter gelegenheid van haar laatste album Lioness: Hidden Treasures. Op het album staan nog nooit eerder verschenen nummers van de zangeres. De opbrengst gaat naar de door haar vader opgerichte stichting die jongeren helpt bij het afkicken.

– De ‘tijgers’ in de kantoortuinen zijn niet mannen, maar vooral vrouwen. Uit een Brits onderzoek blijkt dat met name vrouwen met een hoge positie in het bedrijfsleven hun collega’s pesten. Eén vijfde van de vrouwelijke bazen geeft toe verbaal agressief te zijn op de werkvloer.

– Di Rupo heeft weer een nacht zijn bed moeten missen om een ‘taalprobleem’ op te lossen. In België is het normaal dat de ministerposten evenredig worden verdeeld over zowel Nederlands- als Franstaligen. Di Rupo is al beoogd premier ‘taalneutraal’, maar spreekt slecht Nederlands. 

– Net doen alsof je een uitgemergelde kampbewoner bent en blij bent met een zakje nasi goreng zijn geen grappen die je moeten maken als je Auschwitz bezoekt. Dat snapt iedereen, zelfs kinderen. Maar de Zwitserse leraar Bernard Junod die met collega’s op studiereis was, kon zijn grappen niet laten en werd ontslagen.

Wat vond jij opmerkelijk nieuws vandaag?: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (16)