Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dreiging van rellen op Bonaire

  •  
04-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
bonaire_300.JPG
"Na vandaag is het afgelopen met praten"
Cedric Soleana van de Actiegroep Bezorgde Bonairianen liet zaterdag in een brief aan gezaghebber Lydia Emerencia weten dat de dreiging van rellen in lucht hangt. Hij waarschuwt voor rellen die vergelijkbaar zijn met de volksopstand van mei 1969 op Curaçao, die ook gericht was tegen de Nederlandse overheersers.
Ik weet van kinderen die huilend gaan slapen omdat ze niets te eten hebben. De volgende ochtend gaan ze ook huilend naar school. We zijn moe van het praten en moe van alle beloftes. Je kunt het als een dreigement opvatten, maar na vandaag is het afgelopen met praten. Dan maar de bak in, voor gerechtigheid en in naam van het volk.
Ruim een jaar geleden is op Bonaire de dollar ingevoerd en zijn de belastingen verhoogd. Hierdoor kan een grote groep van de oorspronkelijke eilandbewoners het hoofd financieel niet meer boven water houden. Ondertussen verhuizen steeds meer Nederlanders naar Bonaire, wat grote vijandschap tussen de verschillende bevolkingsgroepen als gevolg heeft.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.