Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Drie Franse presidenten afgeluisterd

  •  
23-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
517 keer bekeken
  •  
presidenten_300.jpeg
Wikileaks leggen Amerikaanse praktijken verder bloot
WikiLeaks heeft documenten vrijgegeven die aantonen dat de NSA tussen 2006 en 2012 de Franse presidenten Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy en François Hollande bespioneerde.
presidenten_620
Dat meldt de Franse krant Libération. De documenten bestaan ​​voornamelijk uit vijf analytische verslagen van de NSA, met de term ‘Global SIGINT Highlights’, wat wil zeggen, de ‘hoogtepunten’ van het aftappen van communicatie. Alle zijn geclassificeerd als ‘Top Secret’.
Ook is een lijst opgedoken van te volgen telefoonnummers. Daaronder de mobiele nummers van president Nicolas Sarkozy, de Staatssecretarissen voor Europese Zaken en Handel Jean Pierre Jouyet en Pierre Lellouche, maar ook nummers van het ministerie van Financiën en het ministerie van Landbouw en de antenne van het secretariaat-generaal van Defensie en Nationale Veiligheid (SGDSN). Deze dienst is specifiek verantwoordelijk voor de beveiliging van de communicatie van de uitvoerende macht.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.