Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Drie jaar cel voor Ton Hooijmaijers (VVD)

  •  
03-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hooijmaijers.jpg
Oud-VVD-Statenlid veroordeeld voor omkoping en valsheid in geschrifte
Ton Hooijmaijers (VVD) is door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot drie jaar cel. De oud-gedeputeerde is veroordeeld voor omkoping en valsheid in geschrifte. Dat meldt onder meer NOS. Het Openbaar Ministerie had vier jaar geëist. De oud-gedeputeerde is veroordeeld voor omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. Dat meldt onder meer NOS. Het Openbaar Ministerie had vier jaar geëist.
Tussen 2004 en 2007 was Hooijmaijers VVD-Statenlid en gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Financiën. In ruil voor geld heeft hij tientallen bedrijven bevoordeeld, zo acht de rechtbank bewezen. Het geld werd overgemaakt naar zijn bedrijf, waar zijn vrouw directeur was. De inkomsten gaf hij vervolgens niet op bij de provincie.
In zijn verweer zei Hooijmaijers dat hij weliswaar geld had aangenomen, maar dat dat voor advieswerk was namens zijn bedrijf. Van bevoordeling van de ondernemers zou geen sprake zijn geweest. Tijdens de laatste dag van zijn hoorzitting, zei hij:
Eindelijk kan ik hier staan. Sinds de inval in mijn woning in 2010 zijn 1312 dagen verstreken. Al die tijd was ik vogelvrij en vleugellam. Veel was onduidelijk. Maar ik was niet onzeker. Corruptie en criminaliteit zijn mij vreemd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.