Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Drie pedofielen over de nieuwe hulplijn voor pedo's

  •  
22-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
357 keer bekeken
  •  
pedo_roderik.jpg
Nieuwsuur sprak onder andere drie pedo's over nut en noodzaak van een hulplijn, die ook bedoeld is voor mensen die pedofilie vermoeden bij een ander
Pedofielen kunnen vanaf 3 april terecht bij een anonieme telefonische hulplijn. De psychiatrische kliniek De Waag en het Meldpunt Kinderporno willen met het programma ‘Stop it Now’ voorkomen dat pedo’s hun verlangens in de praktijk brengen. De hulplijn is ook bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over het gedrag van iemand in hun omgeving. Dit kunnen ook ouders zijn die vermoeden dat hun kind seksueel misbruikt is. Nieuwsuur vroeg aan drie pedofiele mannen of zij er iets aan zouden hebben.
Met de hulplijn willen de initiatiefnemers de drempel voor pedofielen verlagen. De Waag biedt al langer ambulante hulp aan pedofielen, maar alleen als ze een verwijzing van de huisarts hebben. De huidige hulpverlening richt zich nu nog vooral op recidive en niet op preventie. Geruchtmakende zaken als die van Robert M. en zwemleraar Benno L. maken het voor mensen met pedofiele gevoelens alleen maar moeilijker naar buiten te komen met hun gevoelens.
Het initiatief, met bijhorende website, is overgenomen uit Engeland en de Verenigde Staten, waar de hulplijn al tien jaar bestaat.
Foto-cc: Eric Domond

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.