Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Drie visa imams benefietgala ingetrokken door Koenders

  •  
17-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koenders300_02.jpg
De minister van Buitenlandse Zaken baseert zich op informatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid ... Koenders: Imams stonden niet gesignaleerd in databases
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken trekt de visa van drie omstreden imams in die op 8 maart zouden spreken tijdens het Rohamaa Benefiet Event op 8 maart aanstaande.
Ministers Koenders heeft het besluit genomen de visa te weigeren nadat hij informatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) onder ogen ha gekregen. Het besluit is volgens de bewindspersoon ‘in het kader van het actieprogramma jihadisme’. Koenders geeft verder aan dat de reguliere procedures werden opgevolgd voor het verstrekken van de visa aan de islamitische voorgangers, en dat zij niet stonden gesignaleerd in de geraadpleegde databases.
De stichting zegt in een verklaring op haar  website over de ontstane ophef rondom het evenement:
In Nederland gelden de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging als belangrijke waarden in de moderne samenleving. Wij zijn een onderdeel van deze samenleving en maken dus ook aanspraak op deze vrijheden. Wij nodigen iedereen uit bij ons benefiet aanwezig te zijn zodat zij met ons zullen concluderen dat het een vreedzame en positieve bijeenkomst betreft.
Er was al langer onrust over de komst van de imams omdat ze mogelijk de aan Al Qaida gelinkte organisatie Al Nusra zouden hebben gesteund en de jihad in Europa faciliteerden. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.