Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Drone-aanvallen kosten veel meer burgerlevens dan VS beweren

  •  
23-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
ANP-22720929.jpg
Pakistaans intern rapport vrijgegeven ... Alleen tussen 2006 en 2009 al minimaal 147 burgerdoden, 94 kinderen
Hoewel er al jaren losse berichten over burgerslachtoffers van Amerikaanse ‘drone strikes’ de wereld in sijpelen, blijft het lastig om harde aantallen te kunnen bevestigen. Met name omdat verslaggeving in de tribale gebieden waar de drone-aanvallen plaats vinden, te gevaarlijk is voor journalisten. Maandag werd echter een intern rapport van de Pakistaanse overheid vrijgegeven dat documenteert hoeveel slachtoffers er nu werkelijk omkwamen bij diverse drone-aanvallen in de periode januari 2006 tot en met oktober 2009. Hoewel de VS tot op heden beweren dat er in de 9 jaar dat de VS deze aanvallen op Pakistan uitvoeren er niet meer dan 60 burgerslachtoffers gevallen zouden zijn, telt het Pakistaanse rapport er in minder dan 3 jaar al 147, waaronder 94 kinderen.
Het rapport is vrijgegeven op aandringen van het Londense instituut ‘ Bureau of Investigative Journalism ‘ die al jaren onderzoek verrichten naar Amerikaanse drone warfare. De aantallen die de Pakistaanse overheid registreerde zijn volgens hen dan ook aan de lage kant. 
Op deze interactieve chart kun je zien hoeveel slachtoffers er bij elke aanval zijn omgekomen en hoeveel van hen burgers en kinderen waren.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.