Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Drones vaker ingezet door politie

  •  
18-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Drone300.jpg
Vanaf 2009 ongeveer 130 onbemande vliegtuigen opgestegen ... Voornamelijk ingezet tegen inbrekers, wiettelers en vluchtauto's
In Nederland wordt er door de politie steeds vaker gebruik gemaakt van drones. Het AD meldt maandag dat de onbemande vliegtuigen voornamelijk worden ingezet voor de opsporing van inbrekers, wiettelers en het traceren van vluchtauto’s van criminelen. Onlangs werd bekend dat bij een inbraakgolf in Harlingen vliegtuigen van het ministerie van Defensie zijn ingezet om daders op heterdaad te betrappen.
Drones worden vanaf 2009 stelselmatig ingezet. Uit gegevens van verschillende ministeries blijkt dat vanaf 40 plaatsen ongeveer 132 drones zijn opgestegen. Momenteel is er niet veel bekend over de geheime vluchten, en worden er vraagtekens gezet bij de inzet. Zo vraagt D66-Kamerlid Gerard Schouw zich af of de inzet van drones wettelijk en controleerbaar is. Hij wil in de Kamer om opheldering vragen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.