Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Drugsdealers juichen voor politie na inval coffeeshop

  •  
07-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
drugs300_01.jpg
Politie valt coffeeshop binnen vanwege wietverkoop aan touristen ... Straatdealers weer blij dat hun straatje is schoongeveegd
De politie in Maastricht is maandagavond coffeeshop Mississippi binnengevallen vanwege de verkoop van wiet aan buitenlanders. Verschillende coffeeshops verkopen sinds afgelopen zondag uit protest weer wiet aan buitenlanders omdat ze het niet eens zijn met het verbod. De politie kon op bijval rekenen uit opvallende hoek: de straatdealers waren in hun sas met het optreden van de politie.
Een aantal straatdealers trok van coffeeshop naar coffeeshop om de blijdschap te laten blijken. Volgens voorzitter Marc Josemans van de Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht staken de straatdealers hun handen de lucht in en reden ze juichend langs.
Burgemeester Onno Hoes kondigde eerder al aan te zullen optreden tegen coffeeshops die zich niet houden aan het verbod om toeristen toe te laten. De twee beheerders van coffeeshop Mississippi en een medewerker zijn aangehouden. Inmiddels zijn de drie weer op vrije voeten.
De straatdealers zijn blij dat de politie hun straatje weer heeft schoongeveegd. De verkoop van wiet aan toeristen kan nu weer op de zwarte markt plaatsvinden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.