Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Druk bij Klimaatmars Amsterdam: ‘Zeg Poolkapje waar ga je henen’

  •  
06-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
Duizenden betogers lopen klimaatmars door Amsterdam

© AMSTERDAM - Actievoerders met een spandoek van Greenpeace tijdens een klimaatdemonstratie, waarbij het kabinet wordt opgeroepen meer te doen tegen klimaatverandering. De demonstratie vond pla

Hoewel menigeen vanwege de oplopende besmettingscijfers op het laatste moment besloot af te zien van deelname, is de opkomst bij de Kimaatmars zaterdag in Amsterdam hoog, zo is duidelijk aan het begin van de middag. Deelnemers die samenkomen op de Dam, dragen borden en spandoeken met zich mee met teksten als ‘Zeg Poolkapje waar ga je henen’, ‘Neuk mijn reet, niet de planeet’ en ‘Ik wil ijs’.
Vanuit heel Nederland zijn mensen naar de hoofdstad gekomen om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Activisten uit Utrecht, Monnickendam en Almere kwamen op de fiets naar het protest.
Volgens de organisatie lopen er 40.000 mensen mee, de gemeente verwachtte eerder 20.000 deelnemers aan de mars naar het Westerpark. Ook politieke leiders als Jesse Klaver, Lilianne Ploumen en Esther Ouwehand zijn aanwezig.
Deze week overleggen wereldleiders in Glasgow over nieuwe klimaatmaatregelen. Terwijl andere landen al afspraken om niet langer te investeren in fossiele brandstoffen, besloot het demissionaire kabinet daar niet aan mee te doen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.