24

DSK: Seks met kamermeisje was morele fout

[Video] Voormalig IMF-topman geeft in een interview voor het eerst een verklaring over de beschuldigingen van verkrachting

Dominique Strauss-Kahn, voormalig IMF-chef, heeft zondag in een interview een verklaring afgelegd over de beschuldigingen van verkrachting. Hij zegt zich niet schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting, maar wel een morele fout te hebben begaan. Strauss-Kahn zegt spijt te hebben van de ontmoeting, maar benadrukt dat er geen sprake is geweest van ‘agressie of dwang’.


Strauss-Kahn is door kamermeisje Nafissatou Diallo in New York beschuldigd van verkrachting. De vervolging is later gestaakt omdat Diallo onjuiste informatie zou hebben verstrekt. Strauss-Kahn zegt hierover in het interview:

Ze loog over alles. Dat is was het rapport van de officier van justitie zegt. Je moet het goed lezen.

Hoewel de voormalig IMF-topman benadrukt onschuldig te zijn, biedt hij zijn excuses aan voor de gebeurtenissen:

Wat er gebeurde was niet alleen ongepast, het was meer dan dat. Het was een fout. Een fout voor mijn vrouw, mijn kinderen, mijn vrienden, maar ook een fout voor de Franse bevolking, die op mij hun hoop voor verandering hadden gezet.

Strauss-Kahn was presidentskandidaat van de Franse Socialistische Partij. Die kans heeft hij nu verspild, meent hij. Hij verklaarde in het interview definitief niet mee te doen aan de verkiezingen.

The Guardian: Dominique Strauss-Kahn: sex with maid was ‘moral fault’

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (24)