Laatste update 08:02
86

DSW gaat tegen politiek in en verlaagt zorgpremie én eigen risico

Bij zorgverzekeraar DSW daalt de zorgpremie komend jaar met 50 cent per maand. Dit terwijl de politiek juist een stijging van de premie van ongeveer 8 euro per maand had aangekondigd. Dat meldt de NOS. Ook verlaagt DSW het verplichte eigen risico met een tientje.

Het is een jaarlijkse traditie dat verzekeraar DSW eind september als eerste de zorgpremies voor het volgende jaar bekendmaakt. De overige zorgverzekeraars hebben tot 12 november om te laten weten welke premies zij berekenen.

DSW-directeur Oomen zegt dat de zorgkosten in de Miljoennota te hoog geraamd zijn. Dat zou onder meer komen doordat lonen in de zorg minder hard zijn gestegen. Ook de kosten van medicijnen blijken mee te vallen: ‘We hebben nu een aardig beeld over de kosten van dit jaar en dat beeld is heel duidelijk: kostendalingen.’

Behalve een verlaging van de maandelijkse premie wil DSW ook een signaal afgeven richting de politiek en doet dat met een symbolische verlaging van het eigen risico. Dat daalt bij DSW het komende jaar naar 375 euro. Tegen de NOS zegt directeur Oomen dat het almaar stijgende eigen risico ‘onacceptabel en onfatsoenlijk want een bedreiging van de solidariteit tussen zieke en gezonde mensen’ is.

De premie van DSW is meestal een goede indicatie voor wat er van de rest van de markt verwacht kan worden. Vorig jaar steeg de premie bij DSW nog, met 9,25 euro. De gemiddelde stijging bij alle zorgverzekeraars was toen 7,73 euro.

Beeld: Google Maps

Geef een reactie

Laatste reacties (86)