Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dubbelgangers dollen op Twitter

  •  
07-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
masker_300.jpg
Anonieme twitteraar maakt nep-profielen van tal van prominenten
Op Twitter verschijnt de laatste dagen een golf van bekende personen die met elkaar ‘in discussie’ gaan. Alleen zijn ze het geen van allen zelf.
Marcel van Dam, Anja Meulenbelt, Lilliane Ploumen en Lodewijk de Waal. Om er maar een paar te noemen. De accounts zijn allemaal aangemaakt door een anonieme twitteraar die zichzelf ‘Strijder in dienst van de Nieuwe Orde’ noemt. Hij steekt er veel tijd in en laat de personages met elkaar in discussie gaan. Soms lukt het de imitator argeloze volgers er in te laten trappen.
Zo kwam de echte Tineke Ceelen tussenbeide in een fake fittie tussen de nep-Lilianne Ploumen en partijgenoot Lodewijk de Waal. “Nietdoennietdoennietdoennietdoen!!!” twitterde de directeur van Stichting Vluchteling. 
In het echt heeft de PvdA-voorzitter overigens ook stevige kritiek op bonusbezorger De Waal, onder andere hier op Joop. Daar hebben we geen fake-account voor nodig.
RTEmagicC_nep_620_415.jpg
cc-foto: Qbit

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.