63

Dubieuze therapieën vergoed door verzekeraar

Kassa: wirwar van beroepsverenigingen maakt zicht troebel

Kassa meldde zich met de verborgen camera bij twee willekeurige therapeuten. Daar ondergingen de makers een kristallenbollentherapie en een magnetotherapie. De kristallenbollentherapie wordt vergoed door twee verzekeraars, namelijk CZ en Achmea.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De therapeute van de kristallenbollen is namelijk aangesloten bij de beroepsverenging BATC en die zijn door beide verzekeraars goedgekeurd. VGZ is als verzekeraar een duidelijke tegenstander van de wirwar van honderden beroepsverengingen. Zij hebben nu als enige verzekeraar gesteld niet meer met al die beroepsverengingen om de tafel te willen zitten, maar met een handvol koepelorganisaties.

In de studio van Kassa discussiëren Marc Janssen (manager zorginkoop coöperatie VGZ), Ria van der List (secretaris Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg) en Frithjof de Beijer (oprichter Belangen Associatie Therapeut en Consument) over de alternatieve therapeuten en het vergoedingsbeleid van de verschillende verzekeraars.  Ook te gast is professor Jan van Busschbach, afdelingshoofd Medische Psychologie en Psychotherapie van het Erasmus Medisch Centrum. Hij is van mening dat de alternatieve therapeuten meer ‘evidence based’ moeten werken.

Lees meer bij de website van Kassa 

Geef een reactie

Laatste reacties (63)