Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duisenberg en Van Bommel niet vervolgd

  •  
27-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
carnaval300.JPG
Moszkowicz, advocaat van PVV-leider Wilders, in het ongelijk gesteld
SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel en Palstina-activiste Gretta Duisenberg worden niet vervolgd voor het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
Een jaar geleden liepen ze mee in een demonstratie tegen de inval van het Israëlische leger in de Gazastrook. Ze riepen daarbij leuzen als ‘Intifada, Intifada, Palestina Vrij’.
Advocaat Bram Moszkowicz deed aangifte tegen onder anderen Van Bommel en Duisenberg. Het OM oordeelt dat hun optreden niet strafbaar is en dat ze niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor leuzen die anderen riepen, zo meldt de NOS.
De aanklacht door Moszkowicz is saillant omdat hij zelf in een andere zaak de verdediger is van PVV-leider Geert Wilders, die zich juist beroept op een absoluut recht op vrije meningsuiting. Het inperken van die vrijheid bij anderen is nu dus door het OM tegengegaan.
RTEmagicC_ANP-Duisenberg-Van-Bommel-demonstratie-850px.jpg
Harry van Bommel en Gretta Duisenberg prominent vooraan bij demonstratie. (Foto: ANP)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.