Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse bakkerij sluit na undercover onthulling Günter Walraff

  •  
30-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
bakkerij_300.jpg
Vermaard journalist neemt 23 ontslagen werknemers onder zijn hoede
Een Duitse bakkerij in Stromberg heeft zijn deuren gesloten na de vele druk die de onthullingsjournalistiek van de befaamde journalist Günter Wallraff heeft veroorzaakt. Hij bracht aan het licht dat werknemers stelselmatig brandwonden opliepen omdat de bakkerij zich niet aan de veiligheidsvoorschriften hield.
Undercover journalist Günter Wallraff schreef in 2008 in Die Zeit over zijn schokkende ervaringen bij de Duitse bakkerij in Stromberg. Vier weken werkte hij in de bakkerij en zag hoe zijn collega’s iedere dag aan gevaarlijke situaties werden blootgesteld.
De baas van de bakkerij besloot door de slechte publiciteit de bakkerij te sluiten en zijn 23 medewerkers op straat te zetten. Wallraff heeft beloofd zijn oud-collega’s financieel te ondersteunen, schrijft de Volkskrant. Günter Wallraff is wereldwijd bekend om zijn undercover journalistiek. In 1985 publiceerde hij Ik Ali . Een verslag van twee jaar lange beproevingen van Wallraff, die als Turkse gastarbeiders door Duitsland zwierf. In zijn boek stelde hij uitbuiting van buitenlandse werknemers aan de kaak en nam hij vreemdelingenhaat onder de loep.   Volkskrant: Bakkerij sluit na onderzoek Gunter Wallraff
cc-foto: Stooth

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.