Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse Bondsdag stemt in met homohuwelijk

  •  
30-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
homosexuality-parliament-politics

© 2017-06-30 05:56:36 German chancellor Angela Merkel arrives for a debate and vote on same-sex marriage in the Bundestag, Germany´s lower house of Parliament in Berlin on June 30, 2017. The vo

De Duitse Bondsdag heeft vanochtend ingestemd met de invoering van het homohuwelijk. Het voorstel werd met een grote meerderheid aangenomen. 393 parlementsleden stemden voor, 226 stemden tegen en vier onthielden zich van stemming. Bondskanselier Merkel heeft tegen het homohuwelijk gestemd.
De stemming is snel tot stand gekomen. Eerder deze week was Merkel te gast bij ‘Brigitte’, waar mensen uit het publiek vragen mochten stellen. De Berlijnse homo vroeg Ulli Köppe aan de bondskanselier wanneer hij met zijn vriend kon trouwen. De bondskanselier antwoordde dat het volgens haar een gewetenskwestie was, ze zou geen fractiediscipline afdwingen. Voorstanders binnen haar partij konden daarom met het voorstel instemmen.
Duitsland maakt het homohuwelijk als een van de laatste landen in West-Europa mogelijk. Nederland was in 2001 het eerste land ter wereld waar homo’s en lesbiennes gelijke rechten kregen.
Lees er hier meer over.
Bron: ANP, NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.