230

Duitse brochure waarschuwt voor gedachtegoed Wilders

PVV-leider zou een voedingsbodem zijn voor neonazi's

Een brochure, betaald door de Duitse regering ziet Wilders als een voedingsbodem voor neonazi’s. Volgens de Telegraaf betaalde het ministerie van Justitie in Berlijn een brochure over de gevaren van extreem-rechts. In de folder worden Wilders en de Duitse islamkritische zusterparij Die Freiheit genoemd.

De Duitse minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger zegt in de folder dat één op de tien Duitsers rechts-populistisch of rechts-radicale opvattingen heeft.

Die ontwikkeling is de voedingsbodem voor neonazicel NSU uit Zwickau en hun willekeurige moorden.”

De NSU vermoordde in Duitsland negen buitenlanders en een agente. De folder is bedoelt om scholieren, ouders en leraren te waarschuwen voor antidemocratische gevaren op social media.

Bekijk de folder via deze link

Update:

Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) distantieert zich volledig van de publicatie. Hij vindt dat de verwijzingen in de brochure de indruk wekken dat Wilders buiten de rechtsstaat functioneert. Hij zegt hierover:

Een dergelijke interpretatie is onjuist en ongepast en ik neem daar afstand van

Rosenthal is echter niet van plan de Duitse ambassadeur op het matje te roepen, zoals Wilders in een tweet eiste. Wilders schreef:

NL-se regering moet Duitse ambassadeur ontbieden en met kracht de oren wassen over schandalige suggestie over PVV gedachtengoed #Kamervragen”

Trouw: ‘Wilders is voedingsbodem voor neonazi’s’
cc-foto: Roel Wijnants
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (230)