Laatste update 12:02
27

Duits CDU-raadslid blijkt één van de mishandelaars geesteszieke Irakese vluchteling

In Duitsland heeft het gemeenteraadslid Detlef Oelsner uit de plaats Arnsdorf (Saksen) – samen met drie andere mannen – een Irakese vluchteling met een mentale stoornis mishandeld en aan een boom gebonden. Zijn partij CDU dreigt hem van de lijst te halen als hij zijn excuses niet aanbiedt.

De Irakees kwam naar de winkel om te klagen over een beltegoedkaart, gaat in discussie met de winkelbediende en zou hem bedreigd  hebben . Het is niet duidelijk op te maken wat er precies gezegd wordt maar in de video hierboven zie je dat het de Duitsers zijn die in de fysieke aanval gaan. De man wordt zonder pardon beetgegrepen, tegen de muur geduwd en geslagen. Vervolgens wordt hij naar buiten gesleept en aan een boom gebonden.

Het incident wordt door toeschouwers gefilmd en één van hen zegt verontwaardigd, terwijl de vluchteling door drie grote mannen in elkaar geslagen wordt: ‘is het niet jammer dat we nu burgerwacht nodig hebben om ons te beschermen?’. De politie heeft vervolgens de Irakese man meegenomen en de mannen zonder ondervraging laten gaan.

De man blijkt een psychiatrische patiënt te zijn bij een instelling die Arnsdorf heet. Volgens de medewerkers van de supermarkt is hij meerdere keren naar de winkel gekomen om te klagen en had hij hen bedreigd. De manager heeft toegegeven dat zijn personeel de zaak niet goed aangepakt heeft maar de drie mannen hebben volgens hem op eigen initiatief gehandeld.

De mannen belden namelijk ook de politie met een melding van diefstal, terwijl daar helemaal geen sprake van was. Ze worden nu beschuldigd van valse aangifte en de politie doet onderzoek naar zowel hen als de Irakese man voor bedreiging. Toch schijnen agenten hun bemoeienis en mishandeling ‘zinvol en noodzakelijk’ genoemd te hebben.

De CDU vindt het onacceptabel gedrag en dreigt het raadslid te schrappen als er geen excuses volgt.

Bron: Independent en De Morgen

cc foto: quinnanya

Geef een reactie

Laatste reacties (27)