31

Duitse ‘celebs’ steken tongen uit voor integratie

Duitsers met etnische roots spreken jongeren en migranten aan om de taal te leren

De Duits-Turkse fotograaf Murat Aslan zette 11 bekende Duitsers op de foto. Ze kregen de opdracht hun tong uit te steken naar de camera. De foto’s van de tongen toverde hij daarna om tot Duitse vlaggetje. Met deze boodschap wil de Duitse Stichting voor Integratie (DDB) migranten en jongeren stimuleren om de Duitse taal te leren.


Duitsland is de afgelopen weken verwikkeld geraakt in een hevige discussie over integratie. Bondskanselier Angela Merkel noemde de integratie mislukt en inmiddels heeft ze gewaarschuwd geldboetes uit te delen aan nieuwkomers die weigeren deel te nemen aan de integratiecursussen.

Met de spreuk ‘Raus mit der Sprache. Rein ins Leben’ wat ongeveer betekent ‘Spreek je uit, ga leven!’ wil DDB Duitse migranten stimuleren om naar Duitse les te gaan. Op de website Ich Spreche Deutsch kunnen migranten die taalles willen volgen de dichtstbijzijnde school vinden.

Onder de 11 gefotografeerden bevinden zich bekende Duitse rolmodels met etnische roots zoals minister Aygul Ozkan, hiphop artiest Denyo, voetballer Jerome Boateng, bokser Arthur Abraham, rapper Oliver Harris en model en televisie presentatrice Jana Ina Zarrella. De foto’s verschenen in kranten en magazines en ook in de Duitse krant de Daily Hurriyet.

Duitsland telt zo’n 15 miljoen mensen met een andere etnische achtergrond. Klaus Wowereit, burgemeester van Berlijn zei tegen persagentschap Reuters het een schande te vinden dat Merkel het subsidiegeld voor stedelijke ontwikkeling niet belangrijk genoeg vindt om aan integratie te besteden. Pas sinds 2005 heeft de Duitse regering inburgeringscursussen opgezet om Duitse immigranten de Duitse taal te leren.

Kress.de: DDB erneuert intergrations kampagne. Sido sagt Raus mit der sprache

BBC: Celebrities give push to German Tongue in ads


 


Geef een reactie

Laatste reacties (31)