Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse journalisten eisen betere bescherming tegen dreiging extreemrechts

  •  
30-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
polizei1
Een aantal journalistieke organisaties in Duitsland heeft de minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer gevraagd om meer bescherming tegen extreemrechts. Het initiatief voor de open brief ontstond nadat bij recente invallen bij het extreemrechtse netwerk Nordkreuz lijsten met doelwitten voor mogelijke aanslagen werden gevonden, met daarop honderden namen van linkse politici en enkele journalisten. Dat melden Duitse media.
De open brief werd ondertekend door journalistenbonden, de non-profitorganisatie New German Media Professionals en de media Krautreporter en Netzwerk Recherche. Zij vinden dat journalisten in de huidige situatie niet goed genoeg beschermd worden en willen weten of journalisten ingelicht worden als er een concrete dreiging tegen hen heerst. Ze schrijven:
"Gegeven het feit dat journalisten een doelwit van haat zijn voor veel rechtse extremisten is het essentieel dat de veiligheid van vertegenwoordigers van de media gegarandeerd wordt, zodat zij hun werk kunnen blijven doen zonder hinder te ondervinden."
Cc-foto: reporteyorym
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.