Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse justitie onderzoekt Greta-haters

  •  
29-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
715 keer bekeken
  •  
gretahaat
6979658_M650x433
Het Openbaar Ministerie stelt in Plauen, een stad bij de grens met Tsjechië, een onderzoek in naar propagandamateriaal dat tot geweld aanzet tegen klimaatactiviste Greta Thunberg. Zo rijden er auto’s rond waarbij twee Greta-vlechten uit de kofferbak hangen met daarboven de tekst ‘Probleem opgelost’. Justitie onderzoekt of deze suggestie tot het ontvoeren van de 16-jarige scholieren wettelijk verboden is vanwege het aanzetten tot geweld tegen kinderen, verklaart een woordvoerder van justitie tegen de Freie Presse.
8072_0
De Duitse vestiging van Amazon heeft de haat-stickers inmiddels uit het assortiment gehaald. Via gespecialiseerde sites die handelen in extreemrechtse propaganda zijn ze nog wel verkrijgbaar. Volgens de krant zijn de stickers populair onder mannen die zich voorheen vooral met racistische praktijken bezighielden.
Andere automobilisten rijden rond met sticker boven de uitlaat met de tekst ‘Fuck You Greta’. Die belediging is niet strafbaar.
Lees ook Ivan Wolffers: Bang voor een meisje van 16
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.