136

Duitse omroep toont Merkel als moslima met chador

Media-rel: ARD neemt propagandabeeld van islamhatende Pegida over

In Duitsland is een rel ontstaan over een reportage van de publieke omroep ARD. Niet alleen worden in de reportage alle moslims over één kam geschoren maar de zender neemt ook de propaganda over van de extreemrechtse Pegida-beweging. Merkel werd gephotoshopt met een chador op, een islamitisch gewaad dat vooral in Iran wordt gedragen.


Er zijn Duitsers die zich ‘zorgen maken’ over de invloed die vluchtelingen hebben op ‘Westerse waarden’. En om die zorgen kenbaar te maken zetten ze die waarden zelf meestal als eerste overboord. Zoals de publieke omroep ARD. De ARD ligt onder vuur omdat de beelden die gebruikt zijn in een uitzending van zondag over vluchtelingen en islam regelrechte neonazi propaganda lijken. In het decor is een Duitse skyline te zien die vergeven is van de minaretten. Rechts in beeld is een in Duitse vlag gehulde arm te die zijn spierbal toont. Alsof dat niet al genoeg symboliek is die doet denken aan de minder beschaafde jaren uit de Duitse geschiedenis brengt de ARD ook nog eens Merkel met chador in beeld. De boodschap is duidelijk, de moslims willen Duitsland onderwerpen, precies dezelfde mythe als in de eerste helft van de vorige eeuw over een andere religie werd verkondigd. Pegida portretteert Merkel regelmatig ook zo.

In de reportage die volgt worden moslims steevast als een soort mensen neergezet die allemaal hetzelfde denken en wensen. Op de uitzending wordt forse kritiek geuit, onder andere in Der Stern.

Geef een reactie

Laatste reacties (136)