Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SPD'er spreekt zich uit over doodsbedreigingen van neonazi’s

  •  
24-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uligrotsch
SPD’er Uli Grötsch uit Beieren heeft in acht weken tijd twee doodsbedreigingen ontvangen van neonazi’s. In een video op Facebook richt hij zich daarom nu tot de bedreigers. “Lieve neonazi’s, lieve rechtse terroristen. Jullie kunnen dreigen wat jullie willen, maar dat zal me er niet van weerhouden om mijn leven te leiden zoals ik dat altijd heb gedaan. Ik ga door met tegen jullie te strijden.”
In hun meest recente doodsbedreiging aan het adres van Grötsch refereerden de neonazi’s aan Walter Lübcke, de CDU-politicus die in juni werd vermoord. Voor die moord is de rechts-extremist Stephan Ernst opgepakt. Ook Lübcke ontving voor zijn gewelddadige dood regelmatig doodsbedreigingen omdat hij zich uitsprak tegen vreemdelingenhaat.
Uit onderzoek van Welt blijkt dat de naam van Ernst elf keer voorkomt in het onderzoek naar de Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), een extreemrechtse terreurgroep die begin deze eeuw een politieagente en negen migranten vermoordde. Ernst wordt ook in verband gebracht met een moordaanslag op een Iraakse vluchteling in 2016.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.