Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse Grünen willen verbod op vervoer gevaarlijke chemicalieën via zee

  •  
04-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
30031113617_e3a9360cdd_z
Gevaarlijke chemische stoffen zouden niet langer over zee vervoerd moeten worden. Dit vindt de Duitse politieke partij de Grünen. Aanleiding zijn de overboord geslagen 270 containers van de gigantische MSC Zoe. Dit vrachtschip kwam in een hevige storm terecht op de Noordzee, waarna een deel van de lading op drift raakte. Zo spoelde onder andere een zak snel ontvlambare peroxide aan op het strand van Schiermonnikoog.
“Maatregelen, speciaal voor de Noordze en Europese havens, zouden zo snel als mogelijk moeten worden doorgevoerd,” zegt woordvoerder Oliver Krischer namens de partij in een reactie aan DW. “Gevaarlijke stoffen hebben niets te zoeken op de oceanen van de wereld. En al helemaal niet in de voorste rijen op vrachtschepen, vanwaar ze gemakkelijk overboord kunnen slaan.” Inmiddels hebben lokale vrijwilligers al zo’n 130 ton aan goederen verzameld op stranden van meerdere waddeneilanden. Alleen al op Ameland lagen de spullen verspreid over een lengte van vijf kilometer.
Cc-foto: Kees Torn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.