Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse politieagentes klagen over seksuele intimidatie door asielzoekers

  •  
12-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Fakt van de Duitse publiek omroep ARD stelt in een reportage dat Duitse politieagentes seksueel worden belaagd door asielzoekers. De programmamakers spreken met meerdere agentes die anoniem hun relaas doen. De daders zijn volgens de agentes vrijwel altijd afkomstig uit Noord-Afrika of Afghanistan. De klachten van de agentes variëren van het tijdens controles aantreffen in paspoorten van notities met vragen als ‘wil je me pijpen’ tot intimiderende opmerkingen en dreigen met verkrachting. In een gereconstrueerd voorval roepen de belagers dat ze vrouwen zonder hoofddoek als vogelvrij zien.
Volgens een woordvoerder van de politievakbond rust er een taboe op de misstand en durven agentes geen aangifte te doen. “Het komt vaker voor dan we denken.” Of het probleem werkelijk groot is, is niet bekend. Aangiftes ontbreken. In 2015 is er slechts één keer een asielzoeker wegens seksuele intimidatie van een agente veroordeeld. De makers van Fakt vragen zich af of het probleem onder het tapijt wordt geveegd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.