Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse scholieren bedreigd met boetes wegens klimaatstaking

  •  
09-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
friday
Scholieren in Noordrijn-Westfalen dreigen een boete omdat ze een hele week in het centrum van Keulen kamperen uit protest tegen het gebrek aan klimaatmaatregelen. Deze week is het de laatste schoolweek voor de vakantie en die gebruiken de scholieren in tal van steden voor een spijbelactie. De afgelopen maanden voerden ze onder de noemer #FridaysForFuture massaal campagne op vrijdagen maar de regering geeft niet toe aan hun eisen. Daarom is de actietermijn verlengt naar een week: “We gaan niet meer akkoord met loze beloftes.”
Het ministerie van Onderwijs kondigt aan op te zullen treden tegen de klimaatredders. Zo wordt de afwezigheid van school geregistreerd en opgenomen in de eindrapporten. Ook wordt er gedreigd met boetes die naar verluidt tussen de 100 en 150 euro kunnen bedragen. De scholieren geven met hun protest gehoor aan de oproep van Greta Thunberg om in actie te komen.
Via Whatsapp organiseren de scholieren solidariteitsacties met bedreigde leerlingen en regelen ze juridische bijstand.
https://www.youtube.com/watch?v=aVSbvbiF3fQ
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.