56

Duitse uitgever ziet op de valreep af van boek Wilders

Geen overeenstemming te bereiken over versie die volgens Duitse wet legaal zou zijn

Deze week zou in Duitsland de vertaling verschijnen van Wilders’ Amerikaanse boek ‘Marked for Death’. De PVV-leider zou het boek presenteren in een Duitse stad waarvan de naam geheim wordt gehouden. Op het laatste moment blaast de uitgever het boek echter af.

In een persverklaring op de website van de voornamelijk in science-fiction gespecialiseerde uitgever staat dat er geen overeenstemming kon worden bereikt over een versie die binnen de Duitse wet toegestaan is. De uitgever HJB Verlag betreurt de gang van zaken en distantieert zich nu reeds uitdrukkelijk van een mogelijke uitgave bij een andere uitgeverij.

De Suddeutsche Zeitung meldt dat HJB Verlag eerder een occulte thriller uitbracht die vanwege de rechtsextremistische inhoud door de autoriteiten is opgenomen in een index van titels die ongeschikt zijn voor jongeren.

Volgens de anti-islam pressiegroep Pax Europa die de boeklancering organsieert, gaat Wilders zaterdag wel naar Duistland.

Marked for Death verscheen vorig jaar in de Verenigde Saten maar flopte daar ondanks een toernee en media-offensief van Wilders. 

Like Joop nu op Facebook en maak kans op nog meer goed nieuws!

Geef een reactie

Laatste reacties (56)