183

Duitse Wilders-kloon roept op tot bestrijding moslims

SPD-lid brengt boek uit over 'dreigende ondergang Duitse volk'

Een nieuw boek van de beroepsprovocateur Thilo Sarrazin doet in Duitsland discussie opwaaien. Sarrazin, die lid is van de socialistische SPD en bestuurslid van de Centrale Bank, slaat bijna exact dezelfde taal uit als Wilders. Moslims worden neergezet als aartsvijanden die bestreden en verdreven moeten worden.


Duitslandweb schrijft: 

Sarrazin ziet moslims als een bedreiging voor de Westerse cultuur, voor de Duitse intelligentie, voor de gemeentelijke sociale voorzieningen en voor de persoonlijke veiligheid, schrijft Der Spiegel. In zijn ogen zijn deze allochtonen niet goed geïntegreerd en sneller geneigd tot geweld, extremisme en criminaliteit. De krant vergelijkt hem met Geert Wilders en met de Oostenrijkse FPÖ.
Duitsland wordt volgens Sarrazin steeds dommer omdat, zo vat de Frankfurter Allgemeine Zeitung hem samen, “uitgerekend de cognitief minder bedeelde moslims in ons land de meeste kinderen krijgen.” Zijn oplossing, zo schrijft hij in zijn boek: “Verdere immigratie uit het Midden-Oosten en Afrika geheel tegengaan.”
(…)
Het is niet de eerste keer dat Sarrazin omstreden uitspraken doet. In 2008 zei hij bijvoorbeeld over mensen met een uitkering: “Als je het goed beschouwt, is het kleinste probleem van uitkeringsgerechtigden het ondergewicht.”

Update 29 augustus
Verschillende Duitse parlementsleden hebben zondag geëist dat Sarrazin, ooit minister van financiën, afstand doet van zijn lidmaatschap bij de SPD. Sarrazin heeft die eisen verworpen. Bondskanselier Angela Merkel vindt dat de Bundesbank Sarrazin’s ontslag moet bespreken.

Ik ben er zeer zeker van dat ze dit zullen bespreken bij de Bundesbank. We weten dat ze niet alleen over financiële problemen praten, maar dat de Bundesbank ook ons hele land vertegenwoordigt, in binnen- en buitenland”, zo is de lezen in Trouw. Op televisiezender ARD zei ze dat ‘de woordkeuze, de discriminatie van complete groepen, het ostracisme en de verachting onacceptabel is en niet tot een oplossing leidt’.

Duitslandweb: Bankier Sarrazin ontpopt zich als islamhater

Trouw: Rel over racisme bestuurder Bundesbank

Geef een reactie

Laatste reacties (183)