Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitsland arresteert prominente journalist in opdracht van Egypte

  •  
21-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mansour300.jpeg
Volgens Al Jazeera is het een poging de zender monddood te maken
Ahmed Mansour, journalist van Al Jazeera, is zaterdag gearresteerd in Berlijn op verzoek van Egypte. Op Twitter reageren Nederlandse en buitenlandse journalisten verontwaardigd. Ze delen de opvatting van Mansour dat Duitsland zich als ‘helper van het Egyptische regime’ gedraagt.
Mansour heeft de Egyptische en Britse nationaliteit, en werd in 2014 veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf in Egypte. Volgens de autoriteiten zou hij een advocaat hebben mishandeld op het Tahrir-plein.
Egypte wil zijn uitlevering en heeft daartoe officieel een verzoek ingediend bij de Duitse autoriteiten. Zijn werkgever Al Jazeera spreekt van valse beschuldigingen die gezien moeten worden in het licht van het monddood willen maken van de zender. Al Jazeera staat bekend als meest kritische nieuwszender van de Arabische wereld. Vaker mogen journalisten van het medium een Arabisch land niet betreden om die reden.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-06-21_om_13.01.35.png

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.