Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitsland bant Facebook voor werkgevers

  •  
25-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fbooktekst300.jpg
Werkgevers in Duitsland mogen Facebook niet langer gebruiken om sollicitanten door te lichten
De Duitse regering stuurt een wetvoorstel naar het parlement waarmee de privacy van sollicitanten en werknemers moet worden beschermd. Thomas Maizière, minister van Binnenlandse Zaken, laat weten dat met de wet het voor werkgevers verboden wordt om Facebookpagina’s van sollicitanten te controleren. Ook mogen werknemers niet meer bespioneerd worden met camera’s, tenzij ze zich in een openbare ruimte bevinden, zoals een supermarkt.
De wet is in het leven geroepen om de privacy van sollicitanten te waarborgen. Werkgevers kunnen onder de nieuwe wet sollicitanten niet meer verplichten ‘vrienden’ te worden op de Facebook. Werkgevers mogen sollicitanten nog wel googlen en zo openbare gegevens bekijken. Ook de professionele kanalen als LinkedIn blijven toegestaan. In hoeverre de nieuwe wet de privacy van sollicitanten en werknemers waarborgt is nog maar de vraag. Oude Facebook informatie blijft vaak opgeslagen in de cache van zoekmachines als Google en is zo dus alsnog beschikbaar voor de werknemers.
cc-foto: Opensourceway

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.