5

Duitsland bant Facebook voor werkgevers

Werkgevers in Duitsland mogen Facebook niet langer gebruiken om sollicitanten door te lichten

De Duitse regering stuurt een wetvoorstel naar het parlement waarmee de privacy van sollicitanten en werknemers moet worden beschermd. Thomas Maizière, minister van Binnenlandse Zaken, laat weten dat met de wet het voor werkgevers verboden wordt om Facebookpagina’s van sollicitanten te controleren. Ook mogen werknemers niet meer bespioneerd worden met camera’s, tenzij ze zich in een openbare ruimte bevinden, zoals een supermarkt.

De wet is in het leven geroepen om de privacy van sollicitanten te waarborgen. Werkgevers kunnen onder de nieuwe wet sollicitanten niet meer verplichten ‘vrienden’ te worden op de Facebook. Werkgevers mogen sollicitanten nog wel googlen en zo openbare gegevens bekijken. Ook de professionele kanalen als LinkedIn blijven toegestaan.
In hoeverre de nieuwe wet de privacy van sollicitanten en werknemers waarborgt is nog maar de vraag. Oude Facebook informatie blijft vaak opgeslagen in de cache van zoekmachines als Google en is zo dus alsnog beschikbaar voor de werknemers.

Trouw: Duitse wet moet controle op Facebook voorkomen

cc-foto: Opensourceway

Geef een reactie

Laatste reacties (5)