Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitsland en Brazilië pleiten bij VN voor online privacy

  •  
08-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VN_Duitsland300.jpg
VIDEO Duitse vertegenwoordiger: 'Moet alles wat technisch mogelijk is ook toegestaan zijn? 
Het recht op privacy moet ook online gelden. Duitsland en Brazilië hebben hiertoe donderdag bij de Algemene Vergadering van de VN een resolutie ingediend. Aanleiding is het spionageschandaal rond de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.
De resolutie gaat niet in op de afluisterpraktijken van de VS, schrijft de Volkskrant,  maar pleit in het algemeen voor het respecteren van de privésfeer en het internationaal recht. De tekst moet “bijdragen aan een eigentijdse bescherming van de mensenrechten in de gedigitaliseerde wereld van vandaag”, laat het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.
Een commissie buigt zich de komende weken over de resolutie, waarna deze in stemming wordt gebracht. De uitkomst zal niet juridisch bindend zijn, de waarde is vooral symbolische.
Dat juist Duitsland en Brazilië kritisch zijn is niet zo vreemd. De afgelopen weken is gebleken dat bondskanselier Angela Merkel en de Braziliaanse president Dilma Rousseff werden afgeluisterd. Merkel zelfs ruim tien jaar lang. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.