Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitsland: geen lockdowns meer voor gevaccineerden

  •  
11-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Germany Politics

© Health Minister Jens Spahn attends a press conference on the National Reserve Health Protection in Berlin, Germany, Wednesday, July 21, 2021. (AP Photo/Axel Schmidt, Pool)

Wie gevaccineerd is tegen het coronavirus, hoeft zich geen zorgen te maken over een nieuwe lockdown. Dat heeft de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn dinsdagavond gezegd in een interview met de ARD.
Gevaccineerden hoeven in de herfst en winter geen rekening te houden met nieuwe beperkingen. “Voor de volwassenen die zich hebben laten inenten, komt er geen nieuwe lockdown”, aldus de CDU-minister.
Spahn riep de Duitsers die zich nog niet hebben laten inenten, om dat alsnog te doen. Volgens de minister van Volksgezondheid zijn er nog altijd onvoldoende mensen gevaccineerd. Hij vreest dat de zorg daardoor opnieuw zwaar belast kan raken.
Angela Merkel sprak dinsdag met de premiers van de deelstaten af dat ongevaccineerden zich vaker moeten laten testen. Ook moeten zij vanaf 11 oktober hun sneltesten meestal zelf betalen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.