6

Duitsland over missie Afghanistan: beter kunnen we het niet maken

Taliban nog steeds een operationele beweging ... Verzoening tussen partijen ver weg ... Aanvallen op internationale veiligheidstroepen zorgwekkend

Uit een nieuw rapport van de Duitse overheid is gebleken dat er op het gebied van vrede en veiligheid in Afghanistan te weinig vooruitgang wordt geboekt. Dat meldt Der Spiegel. In het onderzoek staat ook dat de Taliban nog steeds een operationele beweging is, verzoening tussen partijen ver weg lijkt en aanvallen door Afghaanse agenten op internationale veiligheidstroepen zorgwekkende ontwikkelingen zijn.

Volgens het pessimistische rapport zal de aanwezigheid van een getrainde nationale leger- en politieapparaat niet veel uithalen als er geen nationale verzoening is. In het 48 pagina’s tellend rapport krijgt vooral de aanvallen op internationaal troepen de aandacht. Tot nu toe zijn er al 48 soldaten omgekomen tijdens trainingssessies.

Het rapport zal woensdag aan het Duitse kabinet worden gepresenteerd. Duitsland is van plan om tot 2016 430 miljoen euro per jaar te betalen, zodat het bestuur en de leefomstandigheden kunnen worden verbeterd. Het land zal bovendien 151 miljoen euro financieren in de Afghaanse veiligheidstroepen.

Der Spiegel: Germany Criticizes Afghanistan’s Lack of Progress

Geef een reactie

Laatste reacties (6)