Laatste update 18:35
1

Duitsland pakt weer militair op, president stond op dodenlijst

In Duitsland is weer een extreemrechtse militair opgepakt die ervan wordt verdacht van plan te zijn geweest een terroristische aanslag te plegen op politici. Plan was om de schuld van de terroristische aanslag in de schoenen te schuiven van Syrische vluchtelingen. De militair zou dit plan samen met de eerder opgepakte luitenant Franco A. En student Mathias F. hebben beraamd. Dat schrijft de NOS.

De opgepakte man, Maximilian T., had samen met de twee anderen volgens het Openbaar Ministerie een dodenlijst opgesteld met doelwitten in verschillende categorieën. Op de lijst stonden onder meer oud-president Gauck en minister van Justitie Maas.

De Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyden, heeft na de aanhouding van Franco A. veel kritiek op de legerleiding geuit. Volgens haar zou die veel te weinig tegen de invloeden van extreemrechts hebben gedaan. In verschillende kazernes zijn inmiddels attributen uit de nazi-tijd gevonden. De legerleiding kondigde hierop aan alle kazernes te zullen doorzoeken.

Geef een reactie

Laatste reactie