Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitsland pakt weer militair op, president stond op dodenlijst

  •  
09-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GERMANY BERLIN ARMY

© 2017-05-04 13:25:38 epa05943493 Members of the German Armed Forces Bundeswehr enter the Ministry of Defense in Berlin, Germany, 04 May 2017. The German Defense Minister Ursula von der Leyen a

In Duitsland is weer een extreemrechtse militair opgepakt die ervan wordt verdacht van plan te zijn geweest een terroristische aanslag te plegen op politici. Plan was om de schuld van de terroristische aanslag in de schoenen te schuiven van Syrische vluchtelingen. De militair zou dit plan samen met de eerder opgepakte luitenant Franco A. En student Mathias F. hebben beraamd. Dat schrijft de NOS.
De opgepakte man, Maximilian T., had samen met de twee anderen volgens het Openbaar Ministerie een dodenlijst opgesteld met doelwitten in verschillende categorieën. Op de lijst stonden onder meer oud-president Gauck en minister van Justitie Maas.
De Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyden, heeft na de aanhouding van Franco A. veel kritiek op de legerleiding geuit. Volgens haar zou die veel te weinig tegen de invloeden van extreemrechts hebben gedaan. In verschillende kazernes zijn inmiddels attributen uit de nazi-tijd gevonden. De legerleiding kondigde hierop aan alle kazernes te zullen doorzoeken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.