21

Duitsland verbiedt UberPoptaxi’s door heel het land

Eerder was UberPop al verboden in Berlijn ... Uber Nederland directeur verdedigt 'oneerlijke concurrentie'  in Pauw

In Duitsland heeft de rechter woensdag geoordeeld dat de service van de alternatieve taxiservice UberPop illegaal is. In heel het land wordt de dienst nu verboden, op straffe van 250.000 euro per overtreding. Dat schrijft de Duitse krant Der Spiegel.


De dienst is volgens de rechter in strijd met de licentieregels die in Duitsland gelden; via een app op de telefoon kun je een taxi bestellen, maar men kan ook de eigen auto als taxi inzetten.

In zijn verweer betoogde Uber dat het bedrijf slechts als tussenpersoon fungeert tussen passagiers en vervoerders. Daarom zouden de regels voor de taxi’s niet op Uber van toepassing zijn. Maar het Duitse Hof oordeelt anders.

Wereldwijd is Uber in 55 landen actief, maar in steeds meer landen stappen taxibedrijven naar de rechter, omdat ze door de komst van Uber vrezen dat hun inkomsten zullen dalen. Men spreekt onder meer van oneerlijke concurrentie.

Ook in Nederland woedt de discussie over Uber. Het gaat zelfs zo ver dat Uberchauffeurs door reguliere chauffeurs zeggen fysiek te zijn aangevallen. Aan tafel bij Pauw zat dinsdag Niek van Leeuwen, directeur van Uber Nederland. Hij verdedigt het bedrijf en reageert op de aanvallen op chauffeurs van UberPop.

Der Spiegel: Urteil zum Fahrdienst: Gericht verbietet Uber deutschlandweit

cc-foto: Joakim Formo

Geef een reactie

Laatste reacties (21)