8

&… Duizenden blowers bij protest tegen wietpas

'Amsterdam is een natuurreservaat' ... Rodney King overleden ... Zwitsers hoeven niet nog meer democratie ... Kazachstan is Borat-humor nu echt zat ... Saoedi-Arabiƫ begraaft kroonprins ... Israƫlisch leger leert soldaten ook vrouwen veroveren

Meer nieuws van vandaag


Protest tegen wietpas in Amsterdamse Westerpark – Enkele duizenden wietgebruikers, coffeeshophouders en belangstellenden zijn vandaag in het Amsterdamse Westerpark samengekomen om te protesteren tegen de wietpas. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse Cannabis Bevrijdingsdag laten weten. (Volkskrant / Foto voorpagina: Eerder protest in Amsterdam, cc: Ivesone.com)

Amsterdam is een natuurreservaat – ‘Amsterdam wordt het natuurreservaat van Nederland.’ Het is grappig bedoeld, maar stadsecoloog Remco Daalder zegt het met een licht serieuze ondertoon. ‘We hebben veel verschillende landschapjes, zoals moerasjes, diverse typen bossen, parken en ruige terreinen.’ Flora en fauna varen er wel bij. (Trouw)

VIDEO Rodney King overleden – Rodney King, de zwarte man die in 1991 door vier blanke agenten in elkaar werd geslagen, is overleden. Dat heeft de politie van Californië bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. (Volkskrant)

Zwitser hoeven niet nog meer democratie – De Zwitserse kiezers hebben vandaag in een referendum het idee afgewezen om alle internationale verdragen eerst in een volksraadpleging aan de bevolking voor te leggen. Volgens officiële schattingen heeft maar liefst driekwart van de kiezers ‘nee’ gestemd. (Volkskrant)

Kazachstan is Borat-humor nu echt zat – Kazachstan heeft het helemaal gehad met het personage van komiek Sacha Baron Cohen. Wie in Kazachstan het volkslied verwart met het intro van de Borat of anderszins de nationale symbolen beledigt kan op een fikse gevangenisstraf rekenen. (The Atlantic)

Saoedi-Arabië begraaft kroonprins – De Saudische kroonprins Nayef bin Abdulaziz is zondagmorgen in Mekka begraven. Hij overleed zaterdag naar verluidt op 78-jarige leeftijd in Genève. Nayef werd acht maanden geleden als kroonprins aangesteld en was een halfbroer van de 89-jarige koning Abdullah. Die zal samen met een familieraad snel een opvolger aanwijzen. (NU.nl)

Israëlisch leger leert soldaten ook vrouwen veroveren – Het officiële blad van het Israëlische leger heeft zijn excuses moeten aanbieden voor een artikel waarin de mannen tips kregen over hoe een vrouw te ‘veroveren’. De inhoud was op zijn zachtst gezegd aan de seksistische kant. (Haaretz)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)