12

Duizenden bootvluchtelingen vast op zee

Voor de kust van Thailand zitten vluchtelingen uit Bangladesh en Myanmar vast

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie verkeren duizenden vluchtelingen in nood doordat ze in de steek zijn gelaten door hun smokkelaars die hen niet meer aan land durven te brengen

Thailand heeft recentelijk hard opgetreden tegen bootvluchtelingen en diens smokkelaars, waarschijnlijk is dat de oorzaak waardoor de vluchtelingen nu in de steek zijn gelaten. 

Massale toestroom vluchtelingen
De afgelopen twee dagen zijn meer dan tweeduizend bootvluchtelingen uit de twee betrokken landen in Maleisië en Indonesië aangekomen, nadat zij uit de zee waren gered of zwemmend de wal hadden bereikt.

Onder de bootvluchtelingen zijn veel Rohingya. Dat zijn moslims die zich soms al meer na duizend jaar geleden in het overwegend boeddhistische Myanmar, het vroegere Birma, hebben gevestigd en daar worden gediscrimineerd en vervolgd.

Offensief
Thailand begon onlangs een offensief tegen mensensmokkel die via het land loopt. Vorige week werd in de jungle langs de grens met Myanmar een massagraf ontdekt met 26 lichamen van vluchtelingen.
Kort daarna werden in de buurt van het graf nog eens zes lichamen gevonden. Ook stuitten Thaise autoriteiten op drie vermoedelijke kampen van mensensmokkelaars.

Nu.nl: Duizenden bootvluchtelingen vast op zee bij Thailand 

Geef een reactie

Laatste reacties (12)