3

Duizenden demonstreren tegen corruptie in Bulgarije

Viedo: anti-regeringsprotesten zwellen opnieuw aan ... Politie bevrijdt opgesloten politici uit parlementsgebouw

Opnieuw protesten in Bulgarije tegen de regering van premier Plamen Oresharski. Woedende Bulgaren omsingelden het parlement, waar nog steeds drie ministers en enkele volksvertegenwoordigers vastzitten. Er is een grote politiemacht op de been bij het parlementsgebouw.

Video streaming by Ustream
Update 08.40:

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de Bulgaarse politie ervoor gezorgd dat de opgesloten politici het parlementsgebouw veilig konden verlaten. De eerste poging om de politici met een bus naar een veilige plaats te brengen mislukte omdat ze werden bekogeld met stenen en flessen.

Sinds veertig dagen gaan bijna dagelijks duizenden demonstranten de straat op in Bulgarije. Ze zijn het niet eens met de beslissing van de regering om een mediamagnaat tot veiligheidschef te benoemen; het is één van de bewijzen dat staatsinstellingen worden beheerst door particuliere belangen, aldus de actievoerders.

Eerder:

De demonstranten eisen het vertrek van het kabinet dat er pas sinds 12 mei zit en nieuwe verkiezingen. De regering wordt van corruptie en vriendjespolitiek beschuldigd. De demonstranten roepen vanavond in koor “Maffia” richting het parlementsgebouw. De vorige regering trad af na een volksprotest in verband met stijgende lasten en bezuinigingen. 

Geef een reactie

Laatste reacties (3)