Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duizenden Grieken demonstreren tegen nieuwe hervormingen

  •  
22-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Athene_300.jpeg
Demonstranten gaan in Athene de straat op: er heerst een sfeer van verslagenheid en vermoeidheid
Duizenden Grieken zijn woensdagavond in Athene de straat op gegaan, juist op de avond dat het Griekse parlement akkoord moet gaan met nieuwe juridische hervormingen. De demonstranten zijn tegen de nieuwe hervormingen en verbranden de Europese vlag, meldt de Volkskrant
Het Griekse parlement buigt zich woensdagavond over juridische hervormingen die ervoor moeten zorgen dat rechtbanken sneller tot uitspraken komen. Het invoeren van een EU-richtlijn moet spaargeld tot 100 duizend euro veiligstellen. Ook zou op deze manier niet langer de belastingbetaler moeten opdraaien voor het falen van banken, schrijft de Volkskrant woensdag.
Deadlines Minister van Financiën, Euclid Tsakalotos, noemde het ‘uitermate belangrijk’ dat het parlement instemt zodat de onderhandelingen voor het derde Europese steunprogramma – ter waarde van 86 miljard euro – vrijdag kunnen beginnen.
De volgende belangrijke deadline voor Griekenland loopt af op 20 augustus. Dan verwacht de ECB (Europese Centrale Bank) 3,2 miljard euro. In september moet Griekenland nog eens 1,5 miljard euro overmaken aan het IMF (Internationaal Monetair Fonds), aldus de Volkskrant. 
Volkskrant.nl: Grieken de straat op: Europese vlag verbrand

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.