Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duizenden Syrische meisjes verkocht en verkracht in Jordanië

  •  
12-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
526 keer bekeken
  •  
6368650459_8664151d57_z
Wanhopige mensen doen wanhopige dingen, zoals hun dochters verkopen aan mannen die zeggen eerbare bedoelingen te hebben. De Britse Times onthulde afgelopen weekend hoe rijke Saoedische mannen in Jordanië nephuwelijken sluiten met Syrische meisjes, kinderen nog, om hen vervolgens maandenlang met geweld te verkrachten. Als ze er genoeg van hebben verdwijnen ze met de noorderzon, de meisjes met niets meer achterlatend dan een gruwelijk trauma en het stigma ongehuwd en geen maagd meer te zijn. De Times sprak met 8 Syrische meisjes in Mafraq, Jordanië, en allen maakten zij hetzelfde gruwelijke misbruik mee. Nadat hun huis en land verwoest werd door bombardementen en zij op de vlucht sloegen voor de rovende en verkrachtende soldaten van Assad, belanden zij in ‘veilig’ Jordanië in een nieuwe hel.
Volgens Miraj Pradhan, een afgevaardigde van Unicef die gevestigd is in Amman, zijn sinds de start van de oolog in Syrië tussen de 8000 en 9000 Syrische minderjarige meisjes in Jordanië gedwongen tot een ‘huwelijk’. Geschat wordt dat de werkelijke cijfers veel hoger zijn, aangezien de Jordanese overheid meldt dat slechts de helft van de Syrische vluchtelingen in het land geregistreerd staat bij de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, en omdat shariarechtbanken geen informatie vrijgeven over de huwelijken van ongeregistreerde vluchtelingen. Kindhuwelijken zijn niet toegestaan in Jordanië. De huwelijken worden gesloten voor een (nep) islamitische rechtbank en de meisjes wordt beloofd dat hun huwelijk op hun 18e levensjaar officieel zal worden bekrachtigd. In werkelijkheid weten zij vaak niet eens de echte naam van de man die hen misbruikt.
Lees de hele, gruwelijke reportage hier.
Cc-foto: meisjes in Syrië in 2009, voor de oorlog begon. Arian Zwegers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.