Laatste update 14:10
81

3400 wetenschappers: klimaatbetogers hebben gelijk

In een zelden door zoveel wetenschappers onderschreven open brief steken liefst 3.400 wetenschappers van alle Belgische universiteiten en onderzoeksinstellingen de klimaat-betogers een hard onder de riem. Zij doen dit als reactie op de klimaatmars in Brussel van afgelopen zondag, waar 70.000 mensen in meeliepen. Biologe Sara Vicca, verbonden aan de Universiteit Antwerpen zegt hier het volgende over tegen VRT:

Die aandacht is belangrijk. Maar helaas wordt het debat al te vaak ideologisch benaderd en krijg je discussies over al dan niet doemdenken en dergelijke. Zulke discussies leiden af van de essentie, namelijk het aanpakken van het probleem. Vanuit de wetenschappelijke wereld willen we een duidelijk signaal geven. De feiten spreken voor zich: de actievoerders hebben het gelijk aan hun kant, meer actie is absoluut cruciaal.

In de brief werken de wetenschappers puntsgewijs de feiten rondom klimaatverandering af. Zo wordt er afgetrapt met de opwarming van de aarde en de nu al merkbare gevolgen die dat met zich meebrengt. Het aandeel van de mens bij de opwarming en het tekort schieten van het huidige politieke beleid komen ook voorbij. De uitsmijter is meteen ook de belangrijkste. De technologie en kennis om het tij te keren is er al. De politiek is daarom aan zet, stellen de ondertekenaars.

Cc-foto: Isaac Pacheco

Geef een reactie

Laatste reacties (81)