Laatste update 15:38
15

Dullaert geeft niet op: ‘Laat mij waarnemend Kinderombudsman zijn’

Marc Dullaert wil zijn functie als Kinderombudsman aanhouden, in elk geval tot er een vervanger is gevonden. Dat meldt de NOS donderdag na een interview met Dullaert.

In het interview zegt de vertrekkend Kinderombudsman dat het in het belang van de kinderen is die periode te overbruggen:

De wet zegt dat er een Kinderombudsman moet zijn en dat dreigt nu weg te vallen. Daarom moet die functie zo snel mogelijk worden ingevuld. De wet zegt ook dat er de mogelijkheid is om een waarnemer te benoemen. Laat mij nou die zes maanden die nodig zijn om een nieuwe Kinderombudsman te vinden als waarnemer die functie vervullen. Op die manier voorkom je dat er een gat valt en dat belangrijke zaken stil komen te liggen.

De ‘belangrijke zaken’ waar Dullaert op wijst, zijn bijvoorbeeld de jeugdzorg, maar ook de opvang van jeugdige asielzoekers.

Laten we over onze eigen schaduw heen stappen en zorgen voor continuïteit. We moeten voorkomen dat ik niet alleen de eerste, maar meteen ook de laatste Kinderombudsman ben.

Vorige week werd bekend dat Dullaert het veld moet ruimen als Kinderombudsman. De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, liet weten Dullaert niet te willen voordragen voor herbenoeming. Over de precieze reden daarvoor weigerde Van Zutphen vervolgens de pers te woord te staan. Het aangekondigde vertrek van Dullaert leidde vrijwel direct tot een petitie die in korte tijd tienduizenden keren werd ondertekend.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)