Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dumpert veroordeeld voor verspreiding wraakporno

  •  
07-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
3361161184_b611087eb5_b
Een seksvideo ongevraagd verspreiden en daarmee doorgaan, ook nadat de persoon in kwestie en een politiemedewerker je vriendelijk hebben gevraagd de video te verwijderen, mag dat?
De rechter van Amsterdam oordeelt van niet. Videowebsite Dumpert heeft lange tijd een seksvideo van Nikki Lee Janssen, afkomstig van een hacker, verspreid. Verzoeken van zowel Janssen als een politiemedewerker om de video te verwijderen werden in eerste instantie genegeerd. Nadat de advocaat van Janssen dreigde met een kort geding, kon Dumpert plots wel ingrijpen. De video werd offline gehaald maar was inmiddels al meer dan 911.775 keer bekeken.
Dumpert heeft Janssen inmiddels een schadevergoeding van 4566 euro betaald. De 12.500 euro aan overige immateriële schade die zij claimt moet ze verhalen op de hacker, maar die is nog niet gevonden.
Vertoont Dumpert de video toch nog eens, dan moet de website een dwangsom van 10.000 euro per dag betalen.
De hacker heeft zichzelf toegang tot de Dropbox van Janssen verschaft en haar gechanteerd. Toen zij niet inging op zijn eisen zijn de pikante privéfoto’s en video verspreid.

Meer over:

dumpert, leven, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.