Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dure premium benzine zuiniger noch schoner

  •  
20-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
Screenshot_kassa_benzines.jpg
Kassa liet Hogeschool Arnhem verschillende merken onderzoeken. Er werd geen verschil gevonden met 'gewone' benzines
Auto’s rijden op duurdere premium benzine niet verder dan op gewone, merkloze benzine. Een in opdracht van Vara’s Kassa uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek wijst dat uit. Ook blijkt dat bij het rijden op premium benzine niet minder vervuilende stoffen worden uitgestoten.
Benzine met namen als Total Excellium, BP Ultimate en Shell V-power zijn gemiddeld vier procent duurder dan merkloze benzine, zo blijkt in de uitzending van Kassa zaterdagavond. Oliemaatschappijen claimen in alle reclame-uitingen dat auto’s zuiniger en schoner rijden dankzij deze “premium benzine”. De afdeling Autotechniek van de Hogeschool Arnhem Nijmegen testte in opdracht van Kassa drie ‘premiums’ en vergeleek deze met een merkloze benzine van de witte pomp. Getest werden Shell FuelSave, Total Excellium en BP Ultimate. Uit alle tests kwam geen enkele benzine er beter of slechter uit dan de merkloze referentiebrandstof. Ook in de uitstoot werden geen verschillen gevonden.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.