28

Acteur Dustin Hoffman beschuldigd van aanranding op filmset

Hollywoodster Dustin Hoffman is door schrijfster Anna Graham Hunter beschuldigd van aanranding. De schrijfster heeft laten weten dat in 1985, tijdens de opnamen van de film Death of a Salesman, de acteur zijn handen niet van de destijds 17-jarige stagaire af kon houden.

Graham Hunter doet haar verhaal in een column in het magazine The Hollywood Reporter. Daarin schrijft ze:

Hij vroeg me om een voetmassage, op mijn eerste dag op de set. Die gaf ik hem. Hij bleef openlijk met me flirten, greep me bij mijn kont, sprak over seks waar ik bij was. Op een ochtend ging ik naar zijn kleedkamer om te vragen wat hij voor het ontbijt wilde. Hij keek me aan, grijnzend, z’n tijd nemend. Toen zei hij: ‘Ik wil een hardgekookt ei… en een zachtgekookte clitoris.’ Iedereen lachte, ik ben sprakeloos weggegaan. Daarna heb ik gehuild op het toilet.

In een reactie op de column heeft Hoffman gezegd: ‘Ik zou het verschrikkelijk vinden als ik iets gedaan heb waardoor iemand in een ongemakkelijke situatie is beland. Het is niet tekenend voor de persoon die ik ben.’ Ook zei Hoffman ‘niets dan respect’ te hebben voor vrouwen.

Sinds bekend werd dat producent Harvey Weinstein zich meermaals schuldig maakte aan seksueel geweld en intimidatie, en de #MeToo-bekentenissen van slachtoffers nieuw leven werd ingeblazen, komen er steeds meer namen naar buiten van bekende daders in Hollywood. Regisseur Brett Ratner (Rush Hour, X-Men The Last Stand) wordt door zes actrices beschuldigd van seksueel misbruik. Zo zou hij actrice Natasha Henstridge hebben gedwongen hem oraal te bevredigen toen zij 19 jaar oud was. Actrice Olivia Munn heeft Ratner ervan beschuldig te hebben gemasturbeerd in haar bijzijn op de filmset van After The Sunset. Hierover schreef Munn al eens in een essaybundel uit 2010, maar noemde toen de naam van Ratner niet. Ratner heeft via zijn advocaat alle beschuldigingen ontkend.

Acteur Jeremy Piven wordt ook beschuldigd, door actrice Ariane Bellamar. Piven zou op de set van de tv-serie Entourage Bellamar betast hebben in zijn trailer. Bellamar uitte die beschuldigingen op sociaal netwerk Twitter. CBS, de zender die Entourage uitzond, neemt de beschuldigingen hoog op en heeft een onderzoek ingesteld. Piven zelf heeft in een verklaring stellig afstand genomen van de beschuldiging.

Bronnen: Nu.nl, AD / cc-foto: Deutsche Bank

Geef een reactie

Laatste reacties (28)