13

Duurzaamheidexperts twijfelen aan Samsoms natuur- en dierenliefde

Kamer gooit Blekers natuurwet in de prullenbak. Samsom zakt als een baksteen in Duurzame Top 100 van Trouw

Naar verwachting zal de PvdA haar ambities op het gebied van duurzaamheid flink moeten bijschaven nu ze met de VVD aan het formeren is. Experts lijken weinig vertrouwen te hebben in Samsom. In de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw daalde de PvdA-leider van plaats 10 naar 55. Daarmee is hij de grootste daler van de lijst.

De Duurzame Top 100 wordt samengesteld door veertien experts die uit een groslijst van meer dan 400 namen 100 personen hebben gekozen die in het afgelopen jaar opvielen. Dit jaar is Wakker Dier de hoogste nieuwkomer op de lijst. Koningin Beatrix is de meest opvallende binnenkomer.

De nieuwe natuurwet die staatssecretaris Henk Bleker (CDA) had voorbereid gaat in zijn geheel de prullenbak in. De Kamer verklaarde deze wet vandaag controversieel op voorstel van de PvdA. Alleen CDA en VVD waren tegen.

Bleker wil versoepeling van de regels voor de bescherming van in het wild levende dieren en planten, natuurgebieden en bossen. PvdA-lid Lutz Jacobi vindt de impact van die wet veel te groot en vindt dat de formatie en de komst van een nieuw kabinet moet worden afgewacht. Jacobi hoopt dat de wet op voorstel van de PvdA, GroenLinks en D66 alsnog door de Kamer komt.

Volkskrant: Natuurlijk Bleker controversieel verklaard: ‘Impact veel te groot’

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)