53

Duurzame bankier blijkt speld in hooiberg

Triodos: 'het blijkt wel een lastige combinatie, ervaring in de bankensector en affiniteit met onze duurzame doelstellingen'

Al twee jaar wordt bij Triodos tevergeefs gezocht naar een bankier met een geweten. Bij gebrek aan integere aanwas is daarom de huidige voorzitter herbenoemd. De aanstelling is in strijd met de regels voor goed bestuur, die voorschrijven dat een commissaris na twaalf jaar vervangen dient te worden. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

Een woordvoerder verklaarde tegenover de Volkskrant dat het niet anders kon:

Heel vervelend, maar we konden niet langer wachten. Als je eenmaal een kandidaat hebt, moet die nog gescreend worden door De Nederlandsche Bank. Dat kost ook weer tijd.

Op de vraag of het niet zorgwekkend was dat in de grote Nederlandse financiële sector vol ervaren topbankiers niemand te vinden is die het duurzame stokje bij Triodos wil overnemen, was het antwoord allerminst geruststellend:

Zorgwekkend is te scherp gesteld, maar het blijkt wel een lastige combinatie, ervaring in de bankensector en affiniteit met onze duurzame doelstellingen. We hebben met diverse kandidaten gesproken. Soms haakten zij af, soms hadden wij er geen goed gevoel bij. Daarom hebben we de huidige voorzitter herbenoemd.

Volkskrant: ‘Met spoed gezocht: duurzame bankier

Geef een reactie

Laatste reacties (53)